Borimo se protiv odlaska ljeta uz ovaj recept za sladoled s bloga Just Cake the Cupcake autorice Tihane Koprek.
Sastojci
Sladoledna baza
- 400 g kondenziranog mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
Karamel sladoled
- 100 g Dulce Leche
- 100 g lješnjaka
- 70 g čokolade
Priprema
Za bazu sladoleda izmiksati slatko vrhnje dok ne očvrsne (ali ne skroz do kraja čvrsto).
Spojiti kondenzirano mlijeko sa 60 g dulce leche i dobro promiješati.
50 g čokolade narezati na male kockice, a lješnjake staviti na prženje ako već niste kupili pržene te također nasjeckati na sitne komadiće.
Spojiti slatko vrhnje i slatku karamel mješavinu i miješati špatulom.
Dodati lješnjake i čokoladu i dobro promiješati.
Uzeti posudu za sladoled (dobit ćete cca 1 litru sladoleda) i preliti smjesu. Kad prelijevate dodajte još malo dulcea.
Staviti u zamrzivač na najmanje 6 sati, najbolje preko noći.
Prije posluživanja možete još preliti preostalom rastopljenom čokoladom i dulceom te posipati lješnjacima.
Fotografije: Just Cake the Cupcake
[print_link]