U sklopu natjecanja u kategoriji Hladni stol, naši će kandidati izraditi i slastičarsku skulpturu te četiri različita deserta i jednu slatku platu.
Od 24. do 28. studenog 2018., u Luksemburgu će se održati Culinary World Cup, najveće kulinarsko natjecanje na svijetu, koje se, preko četrdeset godina, održava u sklopu EXPOGAST sajma. Organizator ovog natjecanja je Valel Club Luxembourg, a na njemu će se okupiti mnoštvo natjecatelja u različitim kategorijama. Natjecatelji na ovom natjecanju, njih oko 3000, imaju priliku za pokazati svoja znanja i vještine, ali u upoznati se s novitetima u gastro industriji.
Hrvatsku će, ove godine, predstavljati Nacionalna kulinarska reprezentacija koju će činiti šest članova Nacionalnog tima, pet članova Regionalnog tima Varaždinske županije, deset kuhara i jedna slastičarka u individualnim kategorijama te četiri člana Catering tima s pratećem osobljem.
Važno je napomenuti kako je Hrvatska jedna od trideset država koje će se ove godine natjecati u najprestižnijoj kategoriji „Nacionalni tim“, u kojoj članovi tima moraju u šest sati pripremiti menu od tri slijeda za 110 osoba. U sklopu natjecanja u kategoriji Hladni stol, naši će kandidati žiriju predstaviti brojna jela, a posebno je zanimljivo da će izraditi i slastičarsku skulpturu te četiri različita deserta i jednu slatku platu.
Sličan zadatak je i pred Regionalnim timom, dok individualni natjecatelji moraju pripremati svečani menu u pet slijedova te finger food. Iznimke kod individualnih natjecatelja su carving majstori koji će se predstavljati sa skulpturama od voća i povrća te u kategoriji carving uživo. Catering tim uz brojna jela i priloge izraditi i desert kojim će se natjecatelji zasladiti nakon ocjenjivanja.
Našim predstavnicima želimo puno sreće na ovom natjecanju.
Izvor: kuhar.hr
Fotografija: Facebook stranica Hrvatski kuharski savez