Po prvi put od kada postoji natjecanje Global Chefs Challenge, Hrvatska ima svoje predstavnike u sve tri kategorije, a u kategoriji Global Pastry Chefs Challenge predstavljat će nas Sanja Grahek Buršić i Barbara Pol.
Polufinale europskog dijela natjecanja Global Chefs Challenge, održat će se u Pragu, od 5. do 8. listopada 2017., u organizaciji Association of Chefs and Pastry Chefs of Czech Republic. Natjecanje je podijeljeno u tri kategorije, a u kategoriji Global Pastry Chefs Challenge kao predstavnice Hrvatske natjecat će se porečka slastičarka Sanja Grahek Buršić i pomoćnica Barbara Pol.
Zadatak za natjecatelje u ovoj kategoriji je izrada čokoladne torte težine između 1 kg i 1,2 kg te deserta po izboru za šest ljudi, servirano na tanjurima, s najmanje dvije komponente, od kojih jedna mora biti pečena. Za izradu zadatka natjecatelji imaju ukupno tri i pol sata, s tim da tortu moraju prezentirati nakon prvih dva sata. Prilikom izrade i prezentacije slastica natjecatelji moraju dokazati da mogu zadovoljiti standarde najsuvremenijeg modernog slastičarstva, uz prezentaciju znanja, izvanredne tehnike te svestranosti.
Svoje sudjelovanje na ovom natjecanju za Slatkopediju je prokomentirala i sama Sanja Grahek Buršić. „Sam odlazak na ovo natjecanje je još jedan izazov koji sam odlučila prihvatiti. Čast mi je sudjelovati na ovom natjecanju i predstavljati svoju zemlju. Na samom natjecanju su samo odabrani svjetski slastičari tako da ću vidjeti puno noviteta i naučiti puno toga novoga.“ – rekla je hrvatska predstavnica.
Spomenimo i to da će naše predstavnice na ovom natjecanju sudjelovati s tortom s naslovne fotografije našeg članka.
Fotografije: Hrvatski kuharski savez