Sladoled Tri užitka iz istoimene slastičarnice, čiji je autor Krešo Gulija, predstavljat će Hrvatsku u europskom finalu Gelato World Toura, prvom međunarodnom putujućem festivalu sladoleda.
Sladoled od nugata i tri vrste preljeva, nazvan Tri užitka po zabočkoj slastičarnici iz koje dolazi, 24. i 25. srpnja predstavljat će Hrvatsku na europskom finalu Gelato World Toura u Bologni. Na naš upit o očekivanom ishodu natjecanja, Krešo Gulija, autor ovog sladoleda, rekao je da će konkurencija u Italiji biti velika te da je njima najveća pobjeda što imaju najbolji sladoled u Hrvatskoj.
Inače, ovo natjecanje organizira Carpigani Gelato University, najpoznatija svjetska škola za sladoledarstvo te Sigep, najpoznatiji talijanski sajam slastičarstva.
U finalu europskog dijela natjecanja sudjelovat će dvadeset sladoledara iz osam europskih zemalja. Uz predstavnika Hrvatske, tu su još i četiri predstavnika Belgije, po tri predstavnika iz Češke, Mađarske i Poljske te po 2 predstavnika iz Nizozemske, Slovenije i Grčke. Na ovom će se natjecanju izabrati dva sudionika koja će ići na svjetsko finale koje će se od 8. do 10. rujna održati u Riminiju u Italiji.
Fotografija: Slastičarnica Tri užitka
[print_link]