Žiri europskih novinara proglasio je sladoled Kreše Gulije „Tri užitka“ najboljim, a pobjedu je odnio Erik Kuiper iz Nizozemske.
Na upravo završenom europskom finalu Gelato World Toura održanom u Bologni, žiri europskih novinara prvo je mjesto dodijelio hrvatskom predstavniku Kreši Guliji iz zabočke slastičarnice Tri užitka.
„Što se samog natjecanja tiče, bilo je dosta teško i naporno, konkurencija je bila jako velika. Na žalost, nismo ušli u finale za svjetsko prvenstvo, ali nama je više nego dovoljna činjenica da smo najbolji u Hrvatskoj i najbolji u Europi sto se tiče žirija europskih novinara. Svaki od natjecatelja je probao moj sladoled i svi su ga ocijenili i opisali samo riječima pohvale.“, rekao je Krešo.
Pobjedu i odlazak u svjetsko finale Gelato World Toura odnio je Erik Kuiper iz Nizozemske sa sladoledom od meda i jogurta sa malinama i lješnjacima. Priliku da se dokažu u finalu natjecanja u pravljenju sladoleda dobili su drugoplasirana Renáta Somogyi iz Mađarske i sladoled „Moja čokolada“ te Dimitris Charalampous iz Grčke sa sladoledom „Slani karamelizirani kikiriki“.
Fotografije: Krešo Gulija