Zbog vremenskih prilika zadnjih dana imamo osjećaj da vani nije proljeće nego kasna jesen, a kako zagrijati za vrijeme hladnih dana i otjerati kišne oblake nego pripremom ukusnih keksića, ovaj put po receptu Nataše Kovačević Krpan.
Sastojci
- 100 g omekšalog maslaca
- 115 g ksilitola
- 1 jaje
- ½ male žlice vanilije
- 170 g sitno mljevenih badema
- prstohvat soli
- 1 mala žlica praška za pecivo
- ½ male žlice ksantan gume
- 70 g nasjeckane čokolade (min 70% kakaa)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180oC (uključen ventilator).
Miksajte u posudi omekšali maslac i ksilitol. Dodajte jaje te miksajte nekoliko minuta. Dodajte vaniliju, bademe, sol, prašak za pecivo i ksantan gumu te kratko promiješajte. Dodajte sitno nasjeckanu čokolade te smjesu stavite u foliju i ostavite u zamrzivaču oko 10 minuta.
Podijelite smjesu na 14 dijelova, oblikujte kekse te stavite peći oko 10 minuta na 180oC (uključen ventilator). Pustite kekse da se ohlade prije konzumacije.
Fotografije: Nataša Kovačević Krpan