Čokolade Taman su u Londonu osvojile čak devet nagrada The Academy of Chocolate Awards.
Hrvatske čokolade Taman Artisan Chocolate osvojile su čak devet priznanja The Academy of Chocolate Awards na ovogodišnjem londonskom natjecanju u organizaciji udruge Academy of Chocolate.
Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovao je rekordni broj natjecatelja – prijavilo se čak 1.200 proizvođača čokolade iz 45 zemalja diljem svijeta, a hrvatske su čokolade osvojile jednu srebrnu i osam brončanih medalja. Time su potvrdile svoju kvalitetu koja je na ovom natjecanju bila nagrađena već prošle godine.
Priznanja su osvojili za tri vrste čokolada te šest vrsta pralina. Srebrom su nagrađene njihove praline viski i kava, dok im je bronca dodijeljena za tamnu 62% čokoladu s narančom, paprom i timijanom, tamnu 60% čokoladu s kavom i kardamomom, mliječnu 41% čokoladu s pečenim sezamom i curryjem, praline mango i korijander, praline rum, menta i limeta, praline limun i timijan, truffle jagoda i menta i truffle rogač i lavanda.
Stiv Kahlina, vlasnik Malo i slatko d.o.o., tvrtke koja proizvodi nagrađene čokolade, za naš je portal komentirao osvojene nagrade, rekavši: “Za nas kao malog proizvođača ovo je velika stvar. Svijest o čokoladi, pa time i kvaliteti proizvoda od čokolade, raste iz dana u dan. U svijetu je sve više proizvođača, posebice malih, koji svakodnevno podižu te kriterije. Potvrda stručnjaka da možeš konkurirati u takvom društvu neizmjerno je zadovoljstvo i motivacija.”
Udruga Academy of Chocolat eosnovana je 2005., s ciljem podizanja svijesti o razlici između fine čokolade i masovnih čokoladnih konditorskih proizvoda. Organizatori su ove godine primili 400 prijava više nego lani, a značajan je porast malih proizvođača čokolada iz svih dijelova svijeta.
Fotografije: Malo i slatko do.o.o.