Hrskavi keksići s cjelovitim bademima idealan su izbor za hladna jesenska popodneva.
Sastojci
- 380 g brašna
- 200 g šećera
- 160 g badema
- 140 g masti
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- korica limuna
- korica naranče
Priprema
Popržite bademe i ostavite ih da se ohlade.
U jednoj posudi mikserom izmiješajte mast, jaja, šećer i vanillin šećer. Dodajte koricu limuna i naranče i dobro izmiješajte.
Zatim dodajte cijele bademe i sve dobro izmiješajte, a zatim malo po malo dodajte brašno i umiješajte tijesto. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju te ostavite pola sata u hladnjaku.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva s ventilatorom. Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite na četiri jednaka dijela te ga oblikujte u četiri male štruce i stavite ih peći 10 minuta.
Izvadite štruce iz peći i ostavite desetak minuta te ih zatim izrežite na komade željene debljine. Ugasite ventilator i vratite pandolete u pećnicu još 8-10 minuta.
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade te ih spremite u metalnu kutiju. Dobro zatvoreni u metalnoj kutiji mogu se čuvati nekoliko tjedana.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]