Recept za svoju verziju pince (sirnice, slatkog uskršnjeg kruha) danas nam je poslala Inga Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
- 500 g brašna
- 30 g svježeg kvasca
- 100 g šećera
- 100 g otopljenog maslaca
- žličica soli
- štapić vanilije
- korica jedne naranče
- korica jednog limuna
- šaka suhih brusnica namočenih u rum
- 2 jaja
- 2 žutanjka
- 200-250ml mlake tekućine (ja sam miješala mlijeko i vrhnje za šlag, 50:50)
Dekoracija
- sjeckani bademi i šećer u prahu
Priprema
Kvasac pomiješati s malo šećera i brašna te ostaviti da se digne. U zdjelu prosijati brašno i umiješati ostatak šećera, vaniliju, koricu limuna i naranče. Dodati uzdignuti kvasac, rastopljeni maslac i umijesiti tijesto s mlakom tekućinom (tijesto bi se trebalo lako odvajati od stjenke posude). Ubaciti brusnice i uliti malo ruma u tijesto u kojima su se marinirale brusnice.
Tijesto prekriti folijom i krpom te ostaviti na toplom da se udvostruči. Premijesiti i ostaviti kratko da se digne. Kalup za pečenje premazati maslacem, posuti grubo sjeckanim bademima i mariniranim brusnicama. Tijesto prebaciti u kalup za pečenje, ostaviti dvadesetak minuta na toplom i peći na 170 stupnjeva 30-35 minuta. Nakon 20 minuta po potrebi staviti papir za pečenje preko kolača da ne potamni.
Drvenim štapićem provjeriti je li kolač pečen. Ostaviti da se ohladi. Posuti šećerom u prahu i dekorirati sjeckanim bademima.
Fotografije: Feeding Art
[print_link]