Jedan od tri najutjecajnija svjetska gastronomska vodiča, Gault&Millau, dolazi u Hrvatsku.
Hrvatsko izdanje ovog vodiča sadržavat će i kategoriju slastičarnica, koje su svoje mjesto u vodiču zaslužile zahvaljujući bogatoj tradiciji pripreme slastica u Hrvatskoj.
Ovo nezavisni gastronomski vodič, kojeg su još 1962. godine osnovali Christian Millau i Henri Gault, prvi je takav vodič koji dolazi u Hrvatsku i to u suradnji s tvrtkom Laniva, ekskluzivnim partnerom Gault&Millau za Hrvatsku.
Tijekom duge povijesti, ovaj je brend postao jedan od najutjecajnijih svjetskih referenci za restorane i hotele. Brend je prepoznatljiv po kuharskim kapicama koje dijeli. Njihov je način bodovanja standardiziran za sve zemlje – restorani koji ispune njihove kriterije bivaju uvršteni u vodič te mogu dobiti od jedne do pet kuharskih kapica. Njihovi stručni i anonimni inspektori rade u cijelom svijetu po istim metodologijama i kriterijima te ocjenjuju restorane različite cjenovne kategorije, a tako će biti i u Hrvatskoj.
Dolaskom na hrvatsku scenu, Gault&Millau će pratiti razvoj hrvatske gastronomske scene, ocjenjujući svake godine hrvatske restorane, vina i gastronomske proizvode te predstavljajući ih hrvatskoj, ali i međunarodnoj zajednici.
Vodič Gault&Millau prisutan je u više od 20 zemalja, a poznat je i po otkrivanju novih talenata na modernoj gastronomskoj sceni, koja se mijenja velikom brzinom.
Vodič Gault&Millau svoje će prvo hrvatsko izdanje lansirati uoči ljeta 2018. zajedno s web stranicom i mobilnom aplikacijom.
Fotografije: Laniva d.o.o.