Teško je zamisliti Božić bez prhkih keksića, a za ovaj blagdanski klasik danas se pobrinula Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
- 200 g margarina sobne temperature
- 300 g glatkog brašna
- 80 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
- 1 vanilin šećer
- 1 limun šećer
Priprema
Brašno, šećer u prahu i margarin sobne temperature rukama razmrvite u većoj zdjeli pa dodajte bjelanjak kojeg ste izmutili sa šećerima.
Bjelanjak najprije razmutite da se zapjene, postupno dodajte vanilin i limun šećer pa sve dobro izmiksajte.
Spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa izrezujte željene oblike.
Oblike tijesta slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Kekse pecite 8 minuta na temperaturi od 180 °C.
Fotografije: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]