Već tradicionalni kongres slastičarstva okuplja neka od najvećih imena hrvatskog, regionalnog, pa i svjetskog slastičarstva.
Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Interslast održat će se 10. listopada u hotelu Well u Tuhelju. Ovaj je događaj već je tradicionalan u regionalnom i internacionalnom slastičarstvu.
Posjetitelje kongresa očekuje sadržaj bogat predavanjima i stručnim radionicama. Među govornicima bit će Ružica Jukičić, executive chef u hotelu Ola, Seget Donji održat će dva predavanja: prvo predavanje na temu Slastičarstvo u Hrvatskoj – Da li smo dorasli zahtjevima turističke sezone, a drugo o normativima za izradu slastica te radionicu o slastičarskim proizvodima za potrošače sa zdravstvenim poteškoćama.
Alma Rekič, najpoznatija slovenska slastičarka, održat će radionicu o temperiranju čokolade u izradi slastičarske artistike, a Matea Mandir McConnell iz Sjedinjenih Država svoju će stručnu radionicu posvetiti svjetskoj posebnosti i originalnosti američkih pita.
U sklopu ovogodišnjeg Interslasta održat će se Folkslast, revija hrvatskih tradicijskih i domaćih slastica i kolača, posvećena predstavljanju baštine Krapinsko – zagorske, Karlovačke i Koprivničko – križevačke županije. Bit će održano i natjecanje profesionalaca Interslast kup, natjecanje učenika Artlast i amatersko natjecanje u spravljanju pita, Pitafest.
Fotografija: Robinson, Zagreb