Recept za mirisne pužiće s cimetom i lješnjacima dobili smo od naše stalne suradnice Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
Lisnati pužići
- 500 g lisnatog tijesta
- 100 g šećera
- 1 žlica cimeta
- 70 g maslaca
- 60 g sjeckanih lješnjaka
Šećerna glazura
- 5 žlica šećera u prahu
- 2 žlice mlijeka
- 1 žličica arome vanilije
Priprema
Maslac malo otopite, ne morate do kraja. Samo da ga lakše pomiješajte s ostalim sastojcima.
Otopljeni maslac malo ohladite te ga pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
Odleđeno lisnato tijesto tanko razvaljajte u oblik pravokutnika. Lisnato tijesto premažite smjesom od maslaca, cimeta i šećera. Ostavite barem 1 cm prostora na rubu tijesta. Taj rub uz pomoć kista premažite vodom, tako će se tijesto kada ga budete rolati bolje zalijepiti jedno za drugo.
Preko smjese od cimeta i šećera posipajte sitno sjeckane lješnjake. Lisnato tijesto zamotajte u roladu, a zatim režite na komade debljine 1 cm. Isto ponovite i s drugim komadom tijesta.
Pužiće slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Pecite ih 10-tak minuta na 200°C.
Pužiće ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih poslužite prelivene šećernom glazurom.
Glazuru pripremite tako da šećer u prahu miješajte s mlijekom i aromom vanilije dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]