Da bi i oni kojima smetaju šećeri i laktoza mogli uživati u omiljenoj ljetnoj slastici pobrinula se Katarina Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina pripremivši ovaj neodoljivi sladoled bez šećera i laktoze.
Sastojci
(za ½ litre sladoleda)
- 4 komada. banana (da nisu prezrele)
- 250 g smrznutog šumskog voća
- 200 g jogurta bez laktoze zaslađivač po želji (ja sam koristila steviju)
Priprema
Prije svega banane ogulite, narežite na kolutove i stavite u zamrzivač da se zamrznu. (Moraju biti baš zamrznute). U blender stavite zamrznute banane i sve ostale sastojke i započnite proces blendanja. Povremeno zaustavite blender i žlicom/špatulom promiješajte sastojke pa ponovno nastavite blendati dok od navedenih sastojka ne dobijete teksturu sladoleda.
Dobiveni sladoled prebacite u posudu i stavite u zamrzivač. Svakih pola sata (dok se ne zamrzne) sladoled promiješajte da spriječite nastajanje kristalića u njemu. I to je to.
Napomena
Ukoliko vam ne smeta laktoza, umjesto jogurta bez laktoze, možete staviti grčki tip jogurta.
Ako vam ne smetaju šećeri, umjesto zaslađivača, možete staviti i šećer u prahu.
Fotografije: Katarina Paoletić