U subotu je u našoj rubrici Život sa slasticama gostovala Adrijana Bručić s bloga Bezglutenska radost, koja je tom rpilikom s nama podijelila recept za bezglutensku tortu od sira.
Sastojci
Tijesto
- 250 g bezglutenskih keksi
- 80 g maslaca
Žuta smjesa
- 500 g svježjeg kravljeg sira
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 1 vanilin šećer
Bijela smjesa
- 400 g milerama
- 90 g šećera u prahu
- 1 vrećica vanilin šećera
Priprema
Tijesto
Bezglutenske kekse smrviti i pomiješati s maslacem otopljenim na vatri. Staviti u hladnjak da se ohladi i „stisne“.
Žuta smjesa
Svježi kravlji sir izmiksati s 2 žumanjka, šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kada je smjesa izmiješana, dodati snijeg od 2 bjelanjka. Peći 25 minuta na 180 stupnjeva.
Bijela smjesa
Izmiksati mileram sa šećerom u prahu i vrećicom vanilin šećera.
Kada je žuta smjesa ispečena, preliti bijelom smjesom i peći još 5 minuta.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u hladnjak na najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.
Fotografije: Bezglutenska radost
[print_link]