Zadnjih je dana na našem portalu jagoda česti sastojak u receptima pa je tako i danas u receptu Nevene Josipović s bloga Bake Cakes.
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 5 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dag glatkog brašna
- pola praška za pecivo
- malo mlijeka za preliti biskvit
Krema
- 25 dag jagoda
- 2 čaše tekućeg jogurta
- 15 dag šećera u prahu
- 5 dcl slatkog vrhnja za šlag
- 2 vrećice mljevene želatine
Dekoracija
- 30 dag jagoda
- 2 dcl soka od jagoda
- 1 vrećica mljevene želatine
Priprema
Biskvit
Jaja pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Izmiksajte smjesu. Na dno kalupa (26 cm promjer) stavite papir za pečenje te izlijte smjesu i poravnajte. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 do 15 min.
Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa, prelijte mlijekom (okvirno 1,5 dcl je dovoljno) i pustite da se ohladi.
Krema
Jagode očistite i operite. Narežite ih na sitne kockice te im dodajte jogurt i šećer. Promiješajte.
Želatinu napravite prema uputama na vrećici. Kada je pripremite dodajte ju u prethodnu kremu od jagoda, jogurta i šećera. Promiješajte i stavite u hladnjak.
Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag. Kremu izvadite iz hladnjaka pa u nju dodajte šlag.
Kremu dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
Ohlađeni biskvit stavite na stalak za tortu, obavezno oko njega obruč od kalupa. Na biskvit stavite kremu, poravnajte ju i pustite u hladnjaku dok ne napravite dekoraciju.
Dekoracija
Jagode očistite i operite, malo ih posušite na krpi te prerežite na pola. Želatinu napravite prema uputama na vrećici i zatim ju dodajte u sok od jagoda.
Tortu izvadite iz hladnjaka, posložite jagode po kremi i prelijte sokom.
Ostavite ju u hladnjaku na nekolikor sati ili preko noći, zatim maknite obruč i poslužite.
Fotografija: Bake Cakes
[print_link]