Jednostavan i brzi recept za sladoled koji donosi pravo osvježenje.
Sastojci
- 1 veća ili dvije manje banane
- 200 grama zaleđenih jagoda
- 4-5 dcl soka od ananasa
Priprema
Banane ogulite i izrežite na kolutiće te ih stavite u vrećicu i ostavite u zamrzivaču 2-3 sata.
U multipraktik stavite banane, zaleđene jagode i sok te miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
U kalupe za sladolede ulite smjesu (ne do samog vrha) te ih poklopite štapićima.
Stavite u zamrzivač na barem 4-5 sati.
Sladoled izvadite iz zamrzivača, odvojite od kalupa i servirajte.
Napomena
Od ove količine, mi smo napravili šest sladoleda, ali nam je ostalo puno smjese pa smo je servirali kao osvježavajući smoothie. Naravno, vi možete napraviti više sladoleda ili pak smanjiti količinu sastojaka.
Ukoliko ne želite da vam se u sladoledu osjeti banana, smanjite malo njezinu količinu.
Prilikom izvlačenja sladoleda iz kalupa, ukoliko Vam se ne bude mogao odvojiti, stavite ga na nekoliko sekunda ispod mlaza mlake vode.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]