Ovogodišnje izdanje festivala Slatki gušti bilo je najbogatije dosad, kako izlagačima, tako i programom.
Šesti festival slastica Slatki gušti službeno je zatvoren u nedjelju, 2. srpnja. Ovogodišnje izdanje festivala bilo je najbogatije dosad, kako izlagačima, tako i programom. Tijekom jedanaest dana festivala park Zrinjevac bio je dom tradicionalnim i modernim slasticama, kulinarskim radionicama za odrasle i djecu, natjecanjima, predstavama i koncertima.
Ove su godine, osim stalnih izlagača kao što su slastičarnica Amelie, Cukeraj i Vincek, po prvi put sudjelovali i slastičarnice Ben&Jerry’s, Choco Cafe, Torterie Macaron, meksičke čokolade True Mex, Bakina tajna, Dulcia, La Štruk, Lokma from Istanbul i mnogi drugi. Održana je i prva konferencija Food Blogging Conference Zagreb “Make Life Delicious”, na kojoj su sudjelovali poznati domaći i strani food blogeri.
Kulinarsku radionicu održao je i Franco Aliberti, chef restorana s Michelinovom zvjezdicom. Program festivala svakodnevno je donosio novu temu, pa su tako dani bili posvećeni sirovim i veganskim slasticama, tradicionalnim kolačima, svjetskim slasticama i najmlađima. Za najbolju slasticu festivala proglašena je čokoladna torta slastičarnice Cukeraj.
Fotografije: Facebook stranica Slatki gušti