Ljetno osvježenje može biti i slatko ako pripremite ovaj cobbler s borovnicama, čiji nam recept donosi Irena Gavran s bloga Pregacha.
Sastojci
- 60 g maslaca
- 600 g borovnica
- 100 g šećera
- korica jednog limuna
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 180 – 200 ml mlijeka
- 1 žličica cimeta
- sladoled po izboru
Priprema
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva.
U lim za pečenje ili keramičku posudu cca 20 x 25 cm ubacite maslac i stavite ga u pećnicu da se otopi. Za to vrijeme vi pomiješajte borovnice sa šećerom i naribanom koricom limuna. Sve izmiješajte.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećere, cimet i mlijeko. Dobit ćete smjesu gušću od smjese za palačinke.
Izvadite posudu iz pećnice pa na otopljeni maslac rasporedite borovnice, a na borovnice poslažite smjesu, onako žlicom rasporedite hrpice da pokrijte većinu borovnica.
Pecite kolač nekih 35-40 minuta, vidjet ćete kad biskvit postane fine smećkaste boje.
Pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled!! Moja preporuka su burbon vanilija ili krema okus (meni vam je to kao onaj mliječni iz mcdonaldsa, ali bez ikakvog preljeva, tako da zapravo samo poboljša okus voća koje ubacite u cobbler).
Fotografije: Pregacha