Mladi slastičar Josip Pudar s nama danas dijeli recept za trufflese s alkoholom po vašem izboru.
Sastojci
- 400 g tamne čokolade (minimalno 64 % kakaa)
- 375 g slatkog vrhnja
- 30 g glukoze
- 70 g maslaca
- alkohol po izboru
I još
- kakao
- kokos
- mljeveni lješnjak
Priprema
Izlomljenu čokoladu staviti u posudu.
Zagrijati slatkog vrhnje i glukozu.
Vruće vrhnje preliti preko čokolade te ostaviti 2-3 minute da postepeno topi čokoladu, bez miješanja te zatim pomiješati špatulom.
Dodati hladni maslac i alkohol te sve zajedno izmiksati štapnim mikserom da bi dobili glatku emulziju.
Ostaviti nakratko u hladnjaku pa provjeriti je li smjesa dovoljno aromatizirana alkoholom, a zatim ih ostaviti u hladnjaku dok se smjesa ne stisne. Nakon vađenja iz hladnjaka oblikovati truffles veličine po izboru.
Svaki truffles zatim uvaljati u kakao, kokos, mljeveni lješnjak.
Fotografije: Josip Pudar