Tropski ugođaj na naš portal svojim receptom za vijenac od ananasa i kokosa donose Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za kalup za vijenac ᴓ 26 cm)
- 1 konzerva kolutova ananasa (825 g)
- 2 velike žlice smeđeg šećera
- 250 g mekog maslaca
- 200 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- prstohvat soli
- naribana korica jednog bio-limuna
- 5 jaja (M)
- 250 g brašna
- 125 g kokosovih mrvica
- 2 male žlice praška za pecivo
- 180 g grčkog jogurta
I još
- kokos, jestivi cvjetići i listići mente za dekoraciju
- maslac za kalup
Priprema
Ananas ocijediti, dio soka sačuvati za tijesto. Kalup premazati maslacem i dno kalupa posuti smeđim šećerom. Šest kolutova ananasa poredati jedan do drugoga po dnu kalupa. Ostatak ananasa narezati na kockice.
Pećnicu zagrijati na 180°C. Maslac, šećer, unutrašnjost mahune vanilije, prstohvat soli i limunovu koricu kremasto izmiksati. Umiješati jedno po jedno jaje. Brašno i prašak za pecivo prosijati i pomiješati s kokosom. Zajedno s 4 velike žlice soka od ananasa i grčkim jogurtom umiješati u masu od maslaca i jaja. Na kraju umiješati još i kockice od ananasa. Izliti masu na kolutove od ananasa, poravnati i peći ca. 50 minuta (provjeriti drvenim štapićem je li pečen).
Izvaditi iz pećnice i ostaviti nekoliko minuta da miruje u kalupu. Potom izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi. Prije serviranja po želji dekorirati.
Fotografija: Feeding Art