Poznati slastičar Antonio Bachour novi je najbolji svjetski slastičar, a odluku o nagradi kao i svake godine donijeli su vrhunski profesionalci iz restoranske industrije.
Šesto izdanje The Best Chef Awards powered by Perlage, održanog u Madridu, od 18. do 20. rujna iznjedrilo je nove pobjednike.
Nagrada se dodjeljivala u 13 kategorija, među kojima je i Pastry Award u kojoj je prvo mjesto osvojio Antonio Bachour iz SAD-a. Ovom slastičaru to nije prvi put da osvaja ovu prestižnu nagradu jer je za najboljeg slastičara svijeta već bio proglašen 2018. godine.
Bachour se na svom Instagram profilu osvrnuo na osvojenu nagradu te napisao:
„Večeras sam dobio priznanje najboljeg slastičara svijeta 2022., i po drugi put u karijeri stvarno me preplavljuje osjećaj blagoslovljenosti.
Mogu samo reći sa svog ognjišta da se osjećam sretnim i voljenim, zato ću svoj govor pokušati temeljito satkati zahvalom svima koji su mi omogućili da se ovo dogodi.“ – napisao je Bachour, navevši u nastavku svoje objave sve one koji su mu tijekom karijere bili najveća podrška, kao i one koji su omogućili da se ovaj izbor dogodi.
Podsjetimo, prošle je godine ova laskava titula otišla u ruke Čakovčanke Maše Salopek, glavne slastičarke u slovenskom restoranu Hiše Franko. U razgovoru za naš portal Maša se osvrnula na dobivenu nagradu, rekavši: „Nagradu doživljavam kao priznanje za uloženi trud, rad i ustrajnost. Ona apsolutno ne pripada samo meni, već je rezultat timskog rada Hiše Franko.“
Napomenimo na kraju da je i u ovogodišnjem izboru najboljih odluku o pobjednicima, kao i uvijek, donio žiri kojim su presjedali vrhunski profesionalci iz restoranske industrije.
Izvor: thebestchefawards.com
Fotografija: Facebook stranica Antonio Bachour