Kako se avokado slaže s okusima tamne čokolade, saznajte u ovom receptu Elene Rapan s bloga Ćakula o spizi.
Sastojci
- 370 g tamne čokolade
- 150 g maslaca
- 3 jaja
- 110 g kristal šećera
- 1 avokado
- 75 g brašna
- 120 g mješavine lješnjaka, oraha i kikirikija
- 1 prašak za pecivo
- sok 1 naranče
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Maslac i 220 g čokolade otopite na pari.
Jaja miksajte sa šećerom dok ne postane kremasto.
Avokado ogulite, isjeckate meso i smiksajte u blenderu ili zgnječite vilicom.
Orašaste plodove sitno nasjeckajte.
Umućenim jajima prvo dodajte avokado, zatim brašno pomiješano sa praškom za pecivo ( ručno mutite sa pjenjačom). Dodajte i polovicu orašastih plodova, sok naranče i na kraju mlaku čokoladu i maslac.
Pravokutnu lim za pečenje (manji) obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu te poravnajte.
Pecite na 180 C 30-35 minuta.
Ostatak čokolade (150g) otopite na pari s maslinovim uljem i prelijte preko prohlađenog kolača i odmah pospite ostatkom isjeckanih oraha, lješnjaka i kikirikija.
Kad se čokolada malo stisne možete zarezati kolač.
Napomena
Orašaste plodove stavite po želji ili po onom što vam je pri ruci. Meni je ova mješavina bila baš fora, čak sam koristila slani kikriki.
Fotografije: Ćakula o spizi