Kraj tjedna često zahtijeva veliku dozu čokolade – danas nam je stigla s bloga Feeding Art u obliku ovog avokado browniesa s bademima. Recept su nam naravno poslale sestre Inga i Lily Bašić.
Sastojci
(za kalup za pečenje ca. 28 x 20 cm)
- 200 g tamne čokolade
- 250 g očišćenog avokada (ca. 2 veća avokada)
- 4 jaja (M)
- 180 g šećera
- 3 velike žlice biljnog ulja
- 100 g mljevenih badema
- 60 g gorkog kakaa
- ½ male žlice praška za pecivo
- prstohvat soli
I još (za dekoraciju)
- 1 velika žlica kakaa
- 1 velika žlica grubo nasjeckanih badema
Priprema
Zagrijati pećnicu na 180°C. Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje.
Otopiti čokoladu na pari ili mikrovalnoj i ostaviti da se malo ohladi. Avokado zajedno s jajima, šećerom i uljem pirirati. Umiješati otopljenu čokoladu. Mljevene bademe pomiješati s kakaom, praškom za pecivo i soli te umiješati u masu od avokada i čokolade.
Izliti u kalup za pečenje, poravnati i peći ca.35 minuta.
Ostaviti da se hladi oko 30 minuta.
Na kraju posuti kakaom i grubo sjeckanim bademima.
Fotografija: Feeding Art