Kada smo vas nedavno na našem Instagramu pitali što želite da vam pripremimo za Božić, mnogi od vas su naveli da žele keksiće bez šećera i s malo masti. Upravo takav recept za danas nam je pripremila Ana Prša.
Sastojci
- 60 g maslaca
- 80 g ksilitola
- 60 g mascarpone sira
- 1 žlica limunovog soka
- 200 g blanširanih mljevenih badema
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 bjelanjak
- prstohvat soli
I još
- 2 žlice badema u listićima
Priprema
U mikseru izmiksati maslac i ksilitol te dodati mascarpone. Dodati zatim limunov sok, bademe i prašak za pecivo. Sve dobro izmiksati.
Bjelanjak s prstohvatom soli istući u snijeg pa snijeg zatim umiješati u prvu smjesu.
Smjesu staviti u hladnjak na petnaestak minuta kako biste lakše oblikovali kuglice.
Na lim za pečenje staviti papir za pečenje pa od ohlađene smjese oblikovati kuglice.
Paziti da ostane dosta razmaka između kako se ne bi spojili tijekom pečenja.
Ja ovu smjesu rasporedim na dva lima za pečenje.
Po vrhu kuglica staviti listiće badema.
Peći na 170°C 12-13 minuta.
Keksi će lagano potamniti i imati zlatni rub te će biti još mekani.
Ostaviti ih da se ohlade pa ih prebaciti u posudu.
Fotografije: Ana Prša