U sklopu našeg izazova #cokoladomprotivkorone koji smo pokrenuli u suradnji s Callebautom do sada smo objavili najrazličitije recepte, ali našim suradnicima još nije nestalo inspiracije pa danas s vama dijelimo još jedan čokoladni recept i to onaj za banana bread s čokoladom koji je s nama podijelila Bruna Vučak sa stranice YumyumParadise.
Sastojci
- 280 g banane
- 100 g maslaca
- 70 g šećera
- 2 jaja
- 250 g oštrog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 žličica arome vanilije
- 50 g bijele čokolade
- 50 g tamnih čokoladnih kapljica
I još
- listići badema za dekoraciju
Priprema
Banane zgnječiti (vilicom ili štapnim mikserom).
Maslac izmiksati sa šećerom pa mu dodati jaja.
U smjesu s maslacem umiješati i banane.
Posebno pomiješati brašno, prašak, sol pa dodati u smjesu s bananama.
Bijelu čokoladu otopiti i ručno umiješati u gotovu smjesu, pa dodati i čokoladne kapljice.
Smjesu izliti u kalup (za kruh) koji ste prethodno malo namastili, posuti listićima badema i peći na 180 stupnjeva cca 35 minuta.
Napravite test čačkalicom (mora izaći suha).
Pustiti kruh da se ohladi prije rezanja pa poslužiti samo, uz najdraži namaz ili javorov sirup.
Fotografije: YumyumParadise