Nakon gotovo mjesec dana od utvrđene prisutnosti salmonele u njihovom proizvodnom pogonu u Belgiji, iz Barry Callebauta su najavili skoro otvaranje istih.
U svom je službenom priopćenju čokolatijerski gigant Barry Callebaut, objavio kako čišćenje proizvodnih linija u pogonu u Weizwu, u Belgiji dobro napreduje te kako se početkom kolovoza očekuje ponovno otvaranje tog pogona.
Podsjetimo, na našem smo portalu donijeli vijest kako je Barry Callebaut, 27. lipnja 2022., u svojoj tvornici Wieze, u Belgiji, otkrio proizvodnu seriju čokolade koja je pozitivna na salmonelu, a vrlo brzo je identificiran i uzrok zaraze.
Riječ je o lecitinu koji se nalazio u vaniliji koja je uvezena s Madagaskara. Barry Callebaut zaustavio je cijelu proizvodnju čokolade u tvornici Wieze 29. lipnja 2022., kao mjeru predostrožnosti, koja je spriječila da zahvaćeni čokoladni proizvodi uđu u maloprodajne prehrambene lanac te o tomu obavijestio belgijske vlasti za sigurnost hrane (FAVV).
Budući da ova grupa iznimno pazi na sigurnost hrane te da su Wiezeu zaposlenici obučeni da prepoznaju rizike za sigurnost hrane, u ovom je slučaju pravovremeno identificira rizik i pokrenuta analizu temeljnog uzorka za kojeg se sumnjalo da je izvor zaraze.
Fotografija: Barry Callebaut