Za sve one koji vole deserte u čaši ovaj ponedjeljak je baš dobar dan jer nam savršeni recept za bavarsku kremu danas donose Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za oko 4 – 6 čaša (ovisno o veličini) / za oko 1500 ml kreme)
- 4 listića želatine
- 1 mahunu vanilije
- 600 ml mlijeka
- 5 žumanjaka (M)
- prstohvat soli
- 120 g šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
I još
- bobičasto voće po želji ( ja sam uzela maline),voće iz kompota, slatko i sl. (kao dekoracija ili da osvježi malo kremu)
- malo šećera u prahu
Priprema
Natopiti želatinu u hladnoj vodi. Unutrašnjost vanilije skuhati s mlijekom. Žumanjke s malo soli i šećerom pjenasto izmiksati te umiješati u kuhano mlijeko. Pod stalnim mješanjem zagrijavati do 85°C dok se ne počne zgušnjavati. Ocijediti želatinu i umiješati u još vruću kremu te ostaviti da se ohladi na oko 30°C.
Tučeno slatko vrhnje umiješati u kuhani dio kreme i time puniti čaše. Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se krema stisne.
Prije serviranja poredati maline po kremi i posuti šećerom u prahu.
Fotografija: Feeding Art