Znamo da sve više ljudi primjenjuje bezglutensku prehranu i zato nam je osobito drago podijeliti još jedan slatki bezglutenski recept, ovaj put s potpisom Marije Herjavić Jerkić.
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 60 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 g maslaca
- 80 g rižinog brašna
- 40 g kukuruznog škroba
- malo praška za pecivo
Krema
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g bijele čokolade
I još
- ribizli
- bijela čokolada
Priprema
Biskvit
Pjenasto umutiti žumanjke s pola šećera i vanilin šećerom, dodati omekšali maslac i na kraju brašno i prašak za pecivo.
Kad se sve dobro poveze, dodati istučene bjelanjke s polovicom šećera i škrobom. Prebaciti u maslacem premazani kalup i peći 45 minuta na 170°C.
Krema
Promiješati tučeno slatko vrhnje i otopljenu bijelu čokoladu i staviti kratko u zamrzivač, svako malo miješajući.
Slaganje
Pečeni i ohlađeni biskvit preliti otopljenom bijelom čokoladom i preko svega staviti ribizle.
Napomena
Ako ne želite bezglutensku varijantu, umjesto rižinog brašna i škroba stavite 80 – 90 g oštrog brašna.
Ovo je manji kalup kuglofa. Za onaj klasični poduplajte količine.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić