Najljepši dio pripreme ove torte jest činjenica da nema potrebe za paljenje pećnice stoga je uvijek pravo vrijeme za isprobavanje ovog recepta koji nam dolazi sa stranice Nešto slatko by Katarina autorice Katarine Paoletić.
Sastojci
Podloga za tortu
- 200 g mljevenog keksa (nekog finog, recimo sa aromom vanilije)
- 180 g otopljenog maslaca
Kreme od tamne čokolade (prva krema)
- 200 g tamne čokolade
- 4 lista želatine (želatina u listićima)
- 300 g vrhnja za šlag
- 100 ml mlijeka
Krema od mliječne čokolade (druga krema)
- 200 g mliječne čokolade
- 4 lista želatine (želatina u listićima)
- 300 g vrhnja za šlag
- 100 ml mlijeka
Krema od bijele čokolade (treća, zadnja krema)
- 200 g bijele čokolade
- 4 lista želatine (želatina u listićima)
- 300 g vrhnja za šlag
- 100 ml mlijeka
Priprema
Podloga za tortu
Sve sastojke sjedinite kako biste dobili smjesu nalik krušnim mrvicama pa dobivenu smjesu utisnite u kalup veličine 24 cm. Stavite u hladnjak dok ne napravite prvu kremu.
Napomena: prije stavljanja kreme na obruč kalupa stavite masni papir kako bi vam kreme bile ljepše, urednije te kako biste obruč lakše skinuli prije serviranja torte.
Priprema krema
Čokolade otopite, a želatinu stavite u hladnu vodu na oko 10 minuta. Vrhnje za šlag izmiksajte (ne treba biti jako čvrsto). Mlijeko zagrijete kako biste u njemu otopili nabubrenu želatinu.
Sada u vrhnje za šlag dodajte otopljenu čokoladu pa želatinu i sve zajedno povežite. Stavite kremu na koru te ju stavite u hladnjak dok se ne počne stvrdnjavati. Tek kad je prva krema stisnuta, napravite drugu kremu po istom postupku, a nakon toga i treću, zadnju kremu.
Tortu ohladite i uživajte u njezinom savršenom okusu!
Fotografije: Katarina Paoletić