Tamara s bloga What’s for dessert? nam donosi recept za bezglutenski biskvit s rogačem i jabukama.
Sastojci
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 20 g vanilin šećera
- 100 ml mlijeka
- 75 ml ulja
- 120 g bezglutenskog brašna
- 12 g praška za pecivo
- 100 g mljevenog rogača
- 1 žlica kakaa
- 3 jabuke očišćene i naribane
- cimet prema ukusu
I još
- 150 g čokolade za glazuru
Priprema
Izmiksajte žumanjke i šećere. Dodajte mlijeko i ulje pa kratko promiksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, kakao i rogač) pa miksajte dok se smjesa ne sjedini. Umiješajte naribane jabuke.
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa pažljivo umiješajte u smjesu.
Smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C (provjerite čačkalicom je li pečeno).
Pustite da se biskvit ohladi.
Čokoladu za glazuru rastopite na pari pa prelijte preko ohlađenog biskvita.
Kolač režem čim se čokolada malo stisne.
Fotografija: What’s for dessert?