Novi mjesec započinjemo receptom koji nam stiže s bloga What’s for dessert?, a koji potpisuje naša suradnica Tamara – riječ je o bezglutenskim muffinima s borovnicom koji su kao stvoreni za ovo doba godine.
Sastojci
- 2 jaja
- 120 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 180 g bezglutenskog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 g šećera
- 100 g borovnica
Priprema
U posudi pjenjačom razmutite jaja. Dodajte mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije pa pomiješajte da se sve sjedini. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i šećer i kratko pomiješajte, tek toliko da se sastojci sjedine pa umiješajte borovnice.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama pa u njih rasporedite smjesu, punite do 3/4. Meni je ispalo 10 muffina.
Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°c. Provjerite čačkalicom jesu li pečeni. Muffine izvadite iz kalupa i pustite da se ohlade na rešetki.
Fotografije: What’s for dessert?