Znamo da je sve teže paliti pećnicu, ali za ovakve kolače se isplati – Nina Mrvica s bloga Bake me by Nina nam donosi recept za savršeni kolač od vanilije s glazurom od jogurta, šećera i maline.
Sastojci
Biskvit
- 220 g maslaca sobne temperature
- 185 g šećera
- 4 jaja L veličine
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 240 g glatkog brašna
- 5 g praška za pecivo (1 žličica)
- 1,5 g soli (1/4 žličice)
- 140 ml mlijeka
Glazura
- 250 g šećera u prahu
- 2 žličice praha maline
- 2 žlice jogurta
I još
- trešnje za dekoraciju
Priprema
Biskvit
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za kruh približnih dimenzija 12 x 28 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a rubove namastite.
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite maslac i šećer.
Dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja. Sada dodajte ekstrakt vanilije.
U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Polovicu brašna dodajte smjesi s maslacem te sve povežite mikserom.
Sada dodajte mlijeko pa mikserom povežite sve sastojke.
Na kraju umiješajte preostalo brašno.
Pripremljenu smjesu istresite u kalup te špatulom poravnajte površinu.
Pecite 35- 40 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Kolač ostavite u kalupu desetak minuta pa ga prebacite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohladi.
Glazura
U zdjelicu stavite šećer u prahu, malinu u prahu i jogurt. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Glazuru odmah prelijte preko ohlađenog kolača.
Ukrasite trešnjama ili po želji.
Fotografije: Bake me by Nina