Mateja Kobeščak s nama je podijelila recept za kolač za čiju vam izradu trebaju višnje i čokolada, a koji će zasladiti popodnevnu šalicu kave te vam popraviti raspoloženje.
Sastojci
- 3 jaja, sobne temperature
- 100g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100g ulja
- 100g mlijeka, sobne temperature
- 200g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 60g sjeckane čokolade
- 300 g višanja
Priprema
Prvo izmiksati žumanjke, šećere, ulje i mlijeko. U to dodati (prethodno pomiješane) brašno, prašak za pecivo i sol te kratko izmiksati da se sastojci spoje.
U odvojenoj posudi izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg pa ih u tri navrata pažljivo umiješajte u ostatak smjese (želimo sačuvati mjehuriće zraka).
Na kraju u smjesu dodati sjeckanu čokoladu, lagano promiješati i preliti u kalup obložen papirom za pečenje. Na vrh posložiti višnje koje ste prethodno odmrznuli i ocijedili.
Ako koristite okrugli kalup 22cm peći na 180C 30-40 minuta. Za širi kalup trebati skratiti vrijeme pečenja.
Fotografija: Mateja Kobešćak