I naša Ana Prša se nekad vrati jednostavnim receptima poput ovoga za biskvit s voćem.
Sastojci
- 4 jabuke srednje veličine
- 2 vanilin šećera
- 1 žličica cimeta
- 6-7 marelica
- 4 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 80 g ulja
- 120 g mlijeka
- 250 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
I još
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Jabuke operite, ogulite i narežite na kockice pa stavite u tavicu pa na laganu vatru da se dinstaju dok malo ne omekšaju. Dodajte im vanilin šećer i cimet. Pred kraj dodajte marelice koje ste prethodno oprali i narezali na kockice. Dinstajte sve zajedno još minutu pa maknite s izvora topline.
Bjelanjke s prstohvati soli istucite u snijeg.
U drugoj posudi izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte mlijeko i ulje i prosijano brašno s praškom za pecivo pa izmiješajte da dobijete glatku smjesu. Zatim smjesi dodajte snijeg pa sve zajedno lagano izmiješajte.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa pola smjese izlijete u njega i stavite peći na 170°C. Nakon 5-6 minuta izvadite lim za pečenje iz pećnice (sada se trebala napraviti već lagana korica na biskvitu) pa ravnomjerno rasporedite voće po njemu. Zalijete s ostatkom biskvitne smjese pa vratite u pećnicu i pecite otprilike još 20 minuta.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i probajte pustiti da se ohladi. Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Fotografija: Ana Prša