Prije gotovo dvije godine na našem smo portalu objavili recept za Bobanovu tortu koji je s nama podijelila autorica bloga What’s for dessert?, a sad nam je istu tortu, po samo malo drugačijem receptu, pripremila Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade (otopljene)
- ½ vrećice praška za pecivo
Premaz
- 1 manja voćna marmelada šumsko voće, borovnice
- 300 ml slatkog vrhnja tučeno
I još
- voće po izboru (za dekoraciju)
Priprema
Prvo istucite bjelanjke i šećer.
Dok to radite, uključite pećnicu na 180°C i stavite otopiti u nju čokoladu na tanjuriću.
Žumanjke miksajte s praškom za pecivo i dodajte otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke.
Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom – mora biti suha kada je biskvit gotov).
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za serviranje, premažite ga marmeladom i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i voćem po izboru!
Fotografija: Gurmanka