Kandidati iz sedam europskih zemalja odmjerit će snage na natjecanju krajem siječnja 2024., a troje najboljih imat će izravan pristup velikom finalu 2025. godine.
Europski kvalifikacijski krug natjecanja Coupe du Monde de la Pâtisserie, poznatijeg kao European Pastry Cup, održat će se 21. i 22. siječnja 2024. u sklopu Sirha Europain.
Kandidati iz sedam zemalja imat će pet i pol sati da izrade i žiriju predstave tri smrznuta deserta, tri Paris-Brest, osam restoranskih deserata, umjetničko djelo od šećera, umjetničko djelo od čokolade i švedski stol.
Tri tima koja dođu do postolja imat će izravan pristup velikom finalu Coupe du Monde de la Pâtisserie, koje će se održati u Sirha Lyonu, u siječnju 2025.
Snage će odmjeriti kandidati iz Belgije, Danske, Francuske, Italije, Švedske, Švicarske te Ujedinjenog Kraljevstva.
U ovom izdanju kandidati su suočeni s novim izazovima, a to je dati zaokret klasiku francuskog tijesta kao što je Paris-Brest, à choux će se raditi u pećnici s ventilacijom. Promjena će biti i u jednom od uobičajenih testova, čokoladnom restoranskom desertu, s dvije različite teksture i dvije različite temperature koji se odmah kušaju.
Izvor: soogoodmagazine.com
Fotografija: Canva