Prizivamo lijepe proljetne dane uz ovaj neodoljivi cheesecake od borovnica po receptu naše suradnice Mirjane Šmit s bloga Od slatkoga slađe.
Sastojci
(za 12 staklenki ili čaša)
Preljev
- 400 g borovnica
- 1 žlica šećera
- 1 žličica oštrog brašna
- 1 dl vode
Podloga
- 300 g mljevenog keksa
- 100 g maslaca
Krema
- 500 g sira mascarponea
- 2 dl vrhnja za šlag
- 2 dl jogurta
- 3 vanilin šećera
Priprema
Preljev
Borovnice, šećer i brašno preliti hladnom vodom, promiješati i kuhati na laganoj vatri 3 – 4 minute. Ohladiti.
Podloga
Mikserom umutiti mljeveni keks i otopljeni maslac te smjesu utisnuti u pripremljene čaše ili male staklenke.
Krema
Sve navedene sastojke staviti u dublju posudu i umutiti mikserom.
Na podlogu od keksa žlicom ili vrećicom za ukrašavanje uliti kremu te preliti hladnim preljevom.
Fotografije: Od slatkoga slađe