Da nam subota bude slađa pobrinula se Lidija Osmak s bloga Gurmanka koja nam donosi recept za ovu divnu Bounty tortu.
Sastojci
Podloga
(kalup promjera 20 cm)
- 160 g kakao keksa s kokosom
- 100 g maslaca
Tamni čokoladni mousse
- 140 g tamne čokolade
- 400 ml slatkog vrhnja
- ½ vrećice želatine
Bijeli mousse
- 200 g bijele čokolade s kokosom
- 400 ml slatkog vrhnja
- ½ vrećice želatine
Glazura
- 100 g čokolade
- 120 ml slatkog vrhnja
Priprema
Podloga
Usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslace te utisnite u kalup za torte.
Tamni čokoladni mousse
Želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri
Otopite tamnu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja.
Prelijte tamni mousse preko podloge i ostavite u hladnjaku da se stegne dok vi ne napravite bijeli mousse.
Bijeli mousse
Želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri.
Otopite bijelu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja.
Prelijte bijeli mousse preko onog od tamne čokolade i ostavite da se torta stisne u hladnjaku dok vi ne pripremite glazuru.
Glazura
Otopite čokoladu s vrhnjem na laganoj temperaturi i ostavite oko 20 minuta da se ohladi da možete formirati kapljice na torti.
Prvo žličicom napravite kapljice, a zatim ostatkom glazure prelijte tortu.
Fotografija: Gurmanka
[print_link]