Recept za malo drugačiju božićnu slasticu – semifreddo s karamelom i kandiranim voćem – poslala nam je Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
- 4 žumanjka
- 80 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica naribane korice naranče i limuna (miks)
- 50 g sitno sjeckanih pistacija
- 100 g kandiranog voća
- ½ žličice arome gorkog badema
Priprema
Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa kuhajte na pari dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu.
Kremu kuhajte otprilike 10 minuta, maknite s vatre pa pažljivo izmiješajte s tučenim slatkim vrhnjem. U smjesu na kraju lagano umiješajte kandirano voće, pistacije te naribanu koricu limuna i naranče.
Duguljasti kalup za pečenje (cca 10×30 cm) obložite prozirnom folijom pa ulijte pripremljenu smjesu.
Semifreddo spremite u zamrzivač preko noći. Idući dan semifreddo izvadite na tanjur za posluživanje, pažljivo uklonite foliju i režite na tanke šnite. Po želji, semifreddo poslužite s toplim karamel preljevom. Recept za karamel dostupan je na ovoj poveznici.
Fotografije: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]