Na Lucijinom blogu nothing but food 2022 ovaj smo put pronašli zanimljiv božićni recept koji sparuje ukusne keksiće, namaz od lješnjaka i glazuru od čokolade, a koji se izrezuju u oblicima po želji pa osim što je dobar okus zagarantiran, možete i provesti kvalitetno vrijeme s najmlađima izrezujući vesele božićne oblike.
Sastojci
Keksići
200 g brašna
100 g mljevenih lješnjaka
100 g smeđeg šećera
prstohvat soli
1/2 žličice cimeta
1 žličica đumbira
170 g maslaca
2 žličice meda
3 žlice mlijeka
Glazura
150 g tamne čokolade
3 žlice ulja
Punjenje
100 g namaz od lješnjaka
Priprema
Pomiješajte brašno, mljevene lješnjake, smeđi šećer, prstohvat soli, cimet i đumbir.
Dodajte maslac sobne temperature narezan na kockice i prstima sjedinite.
Dodajte med i mlijeko, pa umijesite u tijesto.
Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje, izrežite željene oblike, na pola oblika izrežite rupe i rasporedite po obloženom plehu.
Stavite u hladnjak na još 30 minuta, a zatim pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
Ostavite ih da se ohlade.
Pripremite glazuru tako da otopite tamnu čokoladu s uljem, pa kekse s rupicama umočite u čokoladu, pospite nasjeckanim lješnjacima i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Na svaki od cijelih biskvita stavite žličicu namaza od lješnjaka i na vrh utisnite kekse s čokoladom.
Fotografija: nothing but food 2022