Opatija je ovogodišnji domaćin 9. međunarodnog kongresa „Fluor-Bread ’17“ te 11. hrvatskog kongresa „Brašno-kruh“ na kojem će se predstaviti najnovija dostignuća u tehnologijama prerade žitarica i brašna, namirnice koja se koristi u izradi brojnih slastica.
Ovogodišnji kongres održat će se u Opatiji, od 25. do 27. listopada 2017., u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek (PTFOS), Hrvatske agencije za hranu (HAH) i Međunarodne udruge za znanost i tehnologiju žitarica (ICC).
Cilj kongresa je predstavljanje najnovijih znanstvenih dostignuća u tehnologijama prerade žitarica i brašna, a okupiti će brojne znanstvenike iz zemlje i svijeta u ovome području, koji će raspravljati o sljedećim temama: kvaliteta žitarica i proizvoda na bazi žitarica, tehnologije prerade žitarica i proizvodnje proizvoda na bazi žitarica, žitarice i zdravlje, sigurnost žitarica i proizvoda na bazi žitarica te gospodarenje otpadom u industriji prerade žitarica.
Programom Kongresa predviđena su plenarna i pozvana predavanja, usmena priopćenja, priopćenja na posterima te prezentacije industrijske i laboratorijske opreme, proizvoda na bazi žitarica i popratnih publikacija.