Brownie keksići s maslacem od kikirikija pravi su izbor za nedjeljno popodne – recept nam donosi Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
(za 20 keksića)
Tijesto za kolačiće
- 350 g tamne čokolade
- 40 g maslaca
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 žlica arome vanilije
- 40 g glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
Krema
- 200 g maslaca od kikirikija
- 100 g šećera u prahu
- 80 g maslaca
- 1 žlica arome vanilije
- 80 ml slatkog vrhnja
Priprema
Tijesto za kolačiće
Dvjesto grama čokolade i maslac rastopite na umjerenoj vatri i ostavite da se malo ohladi.
Pećnicu ugrijte na 180°C, a tri lima obložite papirom za pečenje.
Jaja, šećer i vaniliju dobro izradite s mikserom dok ne postanu bijeli i pjenasti te dobivenoj smjesi dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu i ostatak komadića čokolade te smjesu ostavite u hladnjaku 10 minuta da se malo ohladi i stisne.
Malom žličicom stavljajte hrpice smjese na lim za pečenje i pecite kolačiće oko 9 minuta dok se ne dignu i lagano popucaju.
Ostavite ih da se ohlade na limu u kojem ste ih pekli dok vi ne pripremite kremu.
Krema
Maslac od kikirikija, šećer u prahu, maslac i vaniliju dobro izradite mikserom te dodajte tekuće slatko vrhnje i još malo miksajte dok ne dobijete finu glatku kremu.
Kremu nanesite pomoću vrećice na jednu polovinu keksića te poklopite s drugim keksom.
Možete ih posipati kakaom ili malo preliti čokoladnom glazurom.
Fotografija: Gurmanka