Lidija Osmak s bloga Gurmanka pripremila je pravi jesenski kolač – brownie roladu s kestenom, čiji recept mi danas dijelimo s vama.
Sastojci
(za lim za pečenje dimenzija 25 x 35 cm)
Brownie podloga
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 40 g kakaa
- 1 žlica arome vanilije
Kesten krema
- 200 g kesten pirea
- 150 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica ruma (po želji)
Glazura
- 200 ml slatkog vrhnja
- 180 g čokolade
Priprema
Brownie podloga
Pećnicu uključite na 190°C, a kalup obložite s papirom za pečenje.
Bjelanjke s prstohvatom soli izradite u snijeg postepeno dodavajući pola količine šećera.
Ostatak šećera miksajte sa žumanjcima, kakaom i vanilijom dok ne dobijete gustu smjesu.
Dobivenoj smjesi lagano rukom umiješajte bjelanjke i sve skupa izlijte u lim za pečenje.
Biskvit pecite oko 15 minuta, ali pazite da vam ostane sočan.
Izvadite ga i odvojite od papira te ponovo zarolajte roladu u isti taj papir i ostavite da se ohladi dok vi napravite kremu.
Kesten krema
Kesten pire pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i po želji dodajte kremi žlicu ruma.
Glazura
Ugrijte slatko vrhnje te ga prelite preko komadića čokolade.
Dobro sve promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Slaganje
Preko brownie biskvita premažite kremu i zarolajte roladu te ostavite u hladnjaku da se malo stisne.
Kolač prelijte s glazurom i ukrasite komadićima čokolade, šlagom…
Servirajte ga dobro ohlađenog!
Fotografija: Gurmanka