Iako je stanje u našoj zemlji povoljno, mi nastavljamo borbu protiv korone uz naš izazov #cokoladomprotivkorone i recept koji nam je pripremila Željka Macan s bloga Šparhet.
Sastojci
- 70 g smeđeg šećera
- 150 g kokosovog ulja
- 3 jaja
- 100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
- 50 g sjeckanih prženih lješnjaka
- 3 zrele banane
- 150 g pirovog brašna
- 50 g kakaa
- po želji 50 g čokoladnih mrvica / sjeckane čokolade u smjesu
Priprema
Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
Šećer i kokosovo ulje izmiksajte. U smjesu dodajte jedno po jedno jaje i miksajte dok se ne poveže. Čokoladu otopite na pari i dodajte u smjesu. Dodajte sjeckane lješnjake i 2 banane narezane na kolutove. Na kraju dodajte brašno i kakao te sve izmiksajte da se poveže.
Prebacite u kalup za pečenje (ja sam pekla u kalupu 20 x 20 cm), koji ste obložili papirom za pečenje. Po vrhu posložite 1 bananu narezanu na kolutove i pospite sjeckanim lješnjacima.
Pecite 20-25 minuta.
Fotografije: Šparhet