Danas s vama dijelimo recept Alice Bjeli Duduković za brownie s tahinijem.
Sastojci
Tijesto
- 65 ml ulja
- 45 g maslaca
- 115 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 170 g šećera
- 3 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žličice ruma
- prstohvat soli
- 75 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
Tahini preljev
- 70 ml tahinija
- 1 žlica smeđeg šećera
Priprema
Ulje, maslac i tamnu čokoladu otopiti na pari. Maknuti smjesu s vatre i prohladiti. Pjenasto umutiti šećer i jaja, dodati rum i ekstrakt vanilije, sol te brašno prosijano s praškom za pecivo.
U lim za pečenje veličine 20x20cm staviti papir za pečenje pa na nj uliti smjesu.
Tahini pastu pomiješati sa šećerom te žličicom rasporediti hrpice te smjese po tijestu. Čačkalicom prošarati smjesu. Peći 30 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 180°C.
Prohladiti te poslužiti mlako, uz kuglicu sladoleda, šalicu kave ili kako god vam paše!
Fotografija: Alica Bjeli Duduković
[print_link]