Baš kao što smo i najavili tijekom njezinog prošlotjednog gostovanja na našem portalu, Nataša Kovačević Krpan sa stranice Keto lifestyle od sada će s nama dijeliti svoje recepte za zdrave slastice, a prvi recept koji nam je poslala je onaj za browniese.
Sastojci
(za kalup 20×20 cm)
- 130 g bademovog brašna
- prstohvat soli
- 1 žlica kakaa
- 160 g tamne čokolade (min 70% kakaa)
- 90 g kokosovog ulja
- 100 g eritrita
- 10 kapi stevije
- 2 jaja
Priprema
Pećnicu zagrijati na 175 oC.
U jednoj posuditi otopiti čokoladu i kokosovo ulje. Tomu dodati eritrit i steviju pa jedno po jedno jaje, miješajući špatulom, ali pazeći da se ne miješa previše. Ovoj smjesi dodati suhe sastojke – bademovo brašno, sol i kakao. Promiješati, ali ponovno pazeći da se ne pretjera s miješanjem.
Gotovu smjesu izliti u kalup prethodno obložen papirom za pečenje te peći oko 30 minuta.
Kada je kolač ispečen, izvaditi ga iz pećnice i pustiti da se malo ohladi, a zatim ga izrezati na jednake dijelove i servirati.
Browniese možete čuvati u plastičnoj kutiji s poklopcem na sobnoj temperaturu ukoliko u prostoriji u nije vruće (tada su oni mekani i sočni), ili u hladnjaku u kutiji s poklopcem (tada su tvrdji i više teksture poput fudgea).
Fotografija: Nataša Krpan Kovačević
[print_link]