Ako vas je povratak radnoj rutini nakon blagdanskih dana iscrpio i nemate snage za pripremu kompliciranih slastica, onda će vam ovaj recept za brze kiflice s pekmezom koji s nama dijeli Ana Prša doći kao naručen.
Sastojci
Tijesto
- 685 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 30 g maslaca
- 300 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 125 g mascarpone sira
I još
- šećer u prahu za posipanje kiflice
- pekmez za punjenje
Priprema
Promiješajte sve suhe sastojke, napravite udubinu u smjesi pa dodajte maslac narezan na kockice, mlijeko, ulje i mascarpone pa zamijesite tijesto.
Tijesto podijelite na 4 loptice.
Svaku lopticu tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Nožem ili rezačem za pizzu izrežite tijesto u trokutiće.
Stavite malo pekmeza na svaki dio tijesta i zarolajte.
Kako mi pekmez ne bi iscurio tijekom pečenja, ja rolam kiflice kako je prikazano na fotografiji.
Kiflice pecite na 180° C cca 15 minuta.
Pečene kiflice izvadite iz pećnice pa pospite šećerom u prahu.
Napomena
Količina je dovoljna za dva velika lima za pečenje.
Fotografije: Ana Prša