Nevena Josipović s bloga Mama Drama s nama je podijelila recept za brzi i jednostavni blagdanski cheesecake koji će oduševiti ljubitelje speculaas namaza.
Podloga
- 200 g mljevenog keksa
- 3 žlice šećera
- 250 g maslaca
Krema
- 500 g mascarpone sira
- 350 g speculaas namaza
- 200 ml slatkog vrhnja
Preljev
- 250 g smrznutih višanja
- 5 žlica šećera
- 200 ml vode
- 1 želatina u prahu
Priprema
Podloga
Kekse pomiješajte sa šećerom i otopljenim maslacem. Smjesu stavite u kalup promjera 24 cm i dobro utisnite da smjesa bude ravna i glatka.
Krema
Izmiksajte mascarpone sir i speculaas namaz. Posebno izradite slatko vrhnje u šlag pa ga dodaje u smjesu i pjenjačom sjedinite sastojke. Dobivenu kremu stavite na podlogu od keksa i ostavite u hladnjaku oko 10 minuta.
Preljev
Višnje zajedno sa šećerom i vodom stavite zakuhati. U međuvremenu želatinu pripremite prema uputama na vrećici i zatim ju dodajte u još tople višnje. Prelijte po kremi i pustite u hladnjaku preko noći. Poslužite.
Fotografija: Mama Drama