Nataša Pralica s bloga Natašine slastice s nama dijeli recept za brzi kolač od kokosa koji je gotov u dvadeset minuta što ga čini idealnom slasticom za izradu ovog utorka.
Sastojci
- oko 300 gr petit keksa
- 500 gr mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 200 gr bijele čokolade
- 200 gr kokosa
- malo mlijeka za umakanje
Priprema
Kekse umočite u mlijeko i posložite na tacnu s obručem (20 X 28 cm), a možete ih slagati i na limu za pečenje.
U posudu dodajte mascarpone sir i otopljenu bijelu čokoladu koju ste prohladili te izradite mikserom. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali budite oprezni da se ne premiksa. Čim šlag očvrsne tako da ne klizi niz posudu kada ju okrenete, dovoljno ste miksali. Šlag dodajte u pripremljeni mascarpone i polako miješajte špatulom.
Dodajte kokos i sve sjedinite. Pola kreme rasporedite preko keksa.
Ostatak keksa umačite u mlijeko i slažite preko kreme. Preostalu kremu rasporedite preko keksa. Kolač stavite u fhladnjak najbolje preko noći da se keksi smekšaju, a sastojci sljube.
Fotografija: Natašine slastice